Drainage

Iedereen weet het, ons klimaat verandert. Over de gehele wereld komen steeds meer hevige, overvloedige en aanhoudende regenbuien voor, die leiden tot plaatselijke overstromingen. Deze zware regenbuien beheersen de koppen op de voorpagina’s van kranten en zijn hoofdpunten in het avondnieuws. Het is echter niet de regen die het probleem vormt, maar het gebrek aan een middel om de regen op te vangen en te verspreiden, zonder verstoring. De neerslag van aanzienlijke hoeveelheden regen op bouwstructuren, met een buitenterrein van ondoordringbare (waterafstotende) materialen, zoals beton, asfalt, tegels, enz., veroorzaken grote wateroverlast en overstromingen. En dit wordt alleen nog maar erger…

Als antwoord biedt Drenotube® hierop een slimme techniek om het natuurlijke drainageproces na te bootsen. Door de grote hoeveelheid van regenwater te bufferen en geleidelijk af te staan aan de omringende omgeving, het grondwater, of de sloten en rivieren zal de kans op overstroming te minimaliseren zijn. Niet alleen drainage is mogelijk, maar waar mogelijk ook infiltratie.

Het Drenotube® systeem is een duurzaam drainagesysteem, dat veel voordelen biedt ten opzichte van de traditionele drainage. Drenotube® gebruikt gerecyclede polystyreen in plaats van de nu toegepaste gedolven natuurlijke grondstoffen. Dit resulteert in een product dat extreem licht van gewicht is. Daardoor kan de drainage zeer snel aangelegd worden zonder dat hier specialistische vaardigheden voor nodig zijn. Het Drenotube® systeem onderscheidt zich op vele aspecten van andere arbeidsintensieve en dure systemen, een voorbeeld hiervan is de flexibiliteit. 

 

 

In feite versnelt Drenotube® in installatie van sleufdrainages aanzienlijk, vergeleken met de klassieke traditionele methode. Het bevat de drie basiscomponenten van grindsleuven in slechts één product. Daarom is de toepassing veel sneller, goedkoper en milieuvriendelijker. Ook grotere “grind”-koffers kunnen door Drenotube® vervangen worden. Drenotube® bespaart tijd, machinerieën, arbeid en daardoor dus geld.

Drenotube® kan in allerlei bochten gelegd worden, om vaste objecten heen. Daarnaast elimineert Drenotube® door het zeer lichte gewicht de fysieke en mentale stress die veel drainage installaties opleveren. Het leggen van Drenotube® vereist bij een normale aanleg slecht één installateur (in sommige gevallen twee), zonder zware arbeid en zonder tussenkomst van specialisten.

Bovendien heeft Drenotube® ook lage onderhoudskosten, omdat het systeem (indien noodzakelijk) door de gladde binnenbuis gemakkelijk schoon te spuiten is. Door deze gladde binnenbuis zal er ook minder vervuiling optreden.

 

Het Drenotube® sleufdrainagesysteem versnelt de installatie van sleufdrainages aanzienlijk, vergeleken met de klassieke traditionele methode. Het bevat de drie basiscomponenten van grindsleuven in slechts één product. Daarom is de toepassing veel sneller, goedkoper en milieuvriendelijker. Ook grotere “grind”-koffers kunnen door Drenotube® vervangen worden. Drenotube® bespaart tijd, machinerieën, arbeid en daardoor dus geld.

 

    

Copyright © 2015. All Rights Reserved.